Aksaray’da tatlı dükkânı işleten Doğan Acar, yurt dışı deneyimlerini de ürünlere yansıtarak farklı bir lezzet serüvenini Aksaraylılara sunuyor.

Aksaray’dan çalışmak için gittiği gurbette 20 yıldır farklı gıda sektörlerinde çalışan Acar; “Ülkeme dönüp burada kendi işimi yapmak istedim. Yurt dışında uzun süre döner işiyle uğraştım. Aksaray’da birkaç yer gezdim fakat yüksek kaliteli bir baklava tadı bulamadım.  Bu işi kendim yapmaya karar verdim. Yerimizi açalı 1 ay oldu müşterilerden geri dönüşler gayet olumlu. Yeni bir işletmeyiz biraz daha tanınmaya ihtiyacımız var bununda zamanla olacağını düşünüyorum” dedi.

Yurt dışında yaşadığı zorluklara da değinen Acar, “Ben yurt dışını hiçbir zaman sevemedim. Oranın yaşam şartları ve insanların ötekileştirmeleri, sürekli 2. sınıf insan muamelesi görmek yurt dışından dönmemdeki en büyük sebep oldu. Her zaman ülkeme dönmek için fırsat kolluyordum.  Hedeflerime ulaştıktan sonra ilk fırsatta döndüm ve döndüğüm içinde çok mutluyum” diye konuştu.

Baklava fiyatlarında zam yapmadığını bildiren Acar, “Baklava fiyatlarını açılıştan dolayı yüzde 15-20 aralığında daha düşük vermeye çalıştık. Şu anda da tatlı ürünlerine zam gelmiş ve birçok işletmenin fiyat değiştirdiğini gördüm. Fakat biz hala eski fiyattan devam ediyoruz ve bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Çünkü vatandaşlarımızın durumu belli, ülkemizin durumu belli. Dünya da bir karışıklık söz konusu ve ekonomik açıdan bir kriz var. Bende herkes yiyebilsin diye fiyatları düşük tutuyorum” diye konuştu.

ESNAFIMIZ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı “indirim” çağrısını da desteklediğini belirten Acar, “Ben sonuna kadar destekliyorum. Çok güzel bir proje ve inşallah tüm tatlıcılar bu çağrıya kulak verir. Çünkü asgari ücrete zam gelir gelmez ürün fiyatları da anında yükseliyor. Bunun halka hiçbir artısı olmuyor. Artık her şeyi devletten beklememek lazım esnafımızın da elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ