Aksaray’da tavuk pilav işletmesi bölge halkının damak zevkine hitap ediyor. İşletme sahibi Burak Dönmez; ‘Burası 7. işletmem daha önce yap, işlet, devret işi ile uğraşıyordum. Genelde de memleketimizde eksikliğini gördüğüm sektörlere yönelirim. Bu kez de tavuk pilav işine girmek istedim. Güzelde oldu şehrimizde farklı bir alternatif olduğuna inanıyorum. Aksaray’da 2 adet işletme var bu iş üzerine.’ dedi.
Fiyatlarının makul olduğuna değinen Dönmez; ‘Fiyat olarak bakıldığı zaman öğrencinin daha çok işine geliyor. Hem doyurucu hem ucuz. Bizde fiyatları makul tuttuğumuzdan vatandaşlardan daha çok talep görüyoruz. İşini iyi yaparsan talebin her zaman yüksek olacağını düşünüyorum. Bir müşteri buradan memnun ayrıldığında ertesi gün 2 arkadaşıyla beraber geliyor. Durum böyle olduğu için her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz.’ dedi.
‘Orta yaş grubuna tavuk pilavı sevdirdik’
Geniş bir müşteri kitlesine ulaştıklarını vurgulayan Dönmez; ‘Bu tarifi oturtmak kolay olmadı bizim için oldukça zorlandık. Aşçı çalıştırıyorduk genelde restoran ve lokanta tarzı yerlerde çalıştıkları için bu tarz yerlerde pilav genelde ikinci planda kalır. Ama bizim işimizin temel taşı pilav olduğu için bunu oturtmak biraz zor oldu. Sonrasında kaliteli yağ ve pirinç çeşitleri deneyerek en sonunda bir tarif tutturduk. Şu an kullandığımız tarifte evde ya da restoranda yenen pilavdan çok daha farklı ve lezzetli bir tadı var. Müşterilerimizin geri dönüşleri de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olduğunu söyleyebilirim. Burayı ilk açtığımızda müşterilerimizin neredeyse hepsi öğrenciydi. Orta yaş grubunun ben pilavı evde de yerim ne gerek var diye düşünüyorlardı. Ama bizi bir kere deneyip gördüğü zaman ne kadar yanıldıklarının farkına varıyorlar. Şu an 70 yaşında dahi müşterilerimiz var. Her yaş grubuna hitap edebiliyoruz şu an, insanların ön yargısı kırıldı.’ diye konuştu. Foto-Haber; Kamil İpekli