Aksaray semt pazarlarında lahana satan Atilla Tuğrul, hem sağlık hem de vitamin deposu lahananın kışın sofralardan eksik edilmemesine işaret etti.

Tuğrul, “Lahana tam bir vitamin deposu. Kış aylarında soframızdan eksik etmememiz gereken bir besindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinden kanserden korumaya hatta sağlıklı zayıflamaya varana kadar birçok faydası var. C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Sindirim sistemini düzenlemesi ve detoks etkisi ile de biliniyor.Aksaray’da vatandaşlar kış mevsiminde lahanayıbolca tüketiyor. 20 yıldır bende kamyonetimle Niğde’den lahana getirip satıyorum” dedi

Lahananın en çok turşuluk ve sarmalık olarak tüketildiğini belirten Tuğrul; “Şu anda kalın yapraklı olanları turşuluk, ince yapraklı olanları ise sarmalık olarak satıyoruz.Çorbalar için alan müşterilimizde var. İşlerimiz şükür iyi durumda. Lahana hesaplı ve sağlıklı olduğu için şehrimizde bolca tüketiliyor. Lahananın tanesi ise 25-30 liradan satılıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT