Aksaray’da Cumartesi Pazarında Doğantarla köyünden getirdiği yer elmalarını satan pazarcı esnafı Mustafa Ay, Aksaray halkının yer elmasına şuan yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Yer elmasının sağlığa yararlarından bahseden Ay, “Yer elması sağlığa birçok avantaj sunan bir kök sebzedir. Kış aylarında günlük tarladan söküp, yıkayıp satışını yapıyoruz. Aksaray halkıda yer elmasının sağlığa faydalarını bildiği için ilgisi yoğun ve pazarın gözdesi oldu. İçerdiği probiyotik lifler, sindirim sistemini destekleyerek bağırsak sağlığını artırabilir. Ayrıca, kan şekerini kontrol altında tutabilir, bu da şeker hastalığı riskini azaltabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Yer elması, diyet lifi bakımından zengin olması nedeniyle tokluk hissini artırabilir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Bu yönden, günlük beslenme düzeninize eklemek sağlık açısından faydalıdır” dedi.
Ürünlerini Doğantarla köyünde bizzat kendisinin yetiştirdiğini dile getiren Ay, “Ürünlerim tamamen doğal ve hiçbir katkı maddesi bulunmuyor. Kendi tarlamda kendi ellerimle yetiştiriyorum. Şu anda kilogram fiyatı 25 lira. Talepte yoğun.Hem doğal hem de uygun olunca vatandaşların ilgisi de fazla” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT