Kış ayının gözdesi olan kestane tezgâhlarda yerini aldı. Kışın şehrin işlek caddelerinde gözlerimizin aradığı, sıcaklığını hissettiğimiz, yerken içimizi ısıtan kestaneler tane tane damakları tatlandırıyor.

Aksaray’da 10 yıldır seyyar olarak kestane satışı yapan Ramazan Uğurlu, insanların pişirilmiş kestaneleri ayaküstü tükettiğini söyledi. Geçen yıla oranla satışlar gözle görülür bir düşüş yaşandığını da sözlerine ekleyen Uğurlu; “Müşterilerimiz bu soğuk havalarda sıcak sıcak yemek için pişmiş kestane satın almayı tercih ediyorlar. Bunun bir diğer nedeni de kilo bazında fiyatının pahalı olması. Geçen seneye nazaranfiyatlarda ciddi bir artış var. Müşterilerim sitem ediyorama inanın bizim elimizde olan bir şey değil. Geçtiğimiz dönem en duble kestanemiz 80 TL iken şu an 200-220 TL arasında satıyoruz. Fiyat artışlarından dolayı müşterilerimiz gram ile satın almayı tercih ediyorlar. Ya da ayaküstü pişirdiğimiz kestanelerden alarak bu lezzetten mahrum kalmıyorlar. Bizde satış fiyat aralığımızı buna göre ayarladık” diye konuştu.Foto-Haber: İkra Nur ÜNVER