Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde 6 yıl önce 30 kaz ile hobi olarak başladığı kaz üretimi geçim kapısı oldu. Kaz sayısını şu anda 250’ye kadar çıkaran girişimci ürettiği kazları temizleyip, tuzlayıp, kurutup özel kutularda Türkiye’nin birçok noktasına gönderiyor.
Küçük yaştan itibaren kanatlı hayvanlara bir ilgisinin olduğunu belirten 41 yaşındaki Bekir Genç, “Aksaray’da cep telefonu dükkânımı kapatarak, Gülağaç ilçesine yerleştim. Müstakil evimin bahçesine kurduğum çiftlikte kaz üretimi yapıyorum. Kazlarımı doğal besinlerle beslemeye özen gösteriyorum. Kış mevsiminde ise kendim kesip sabit müşterilerime gönderiyorum. Maliyetler arttığı için ister istemez kaz fiyatları da arttı. Bu sezon kilosunu 300 liradan veriyoruz. Bir kazda ortalama 2,5 ile 3 kilo geliyor. Şükür yine de talep var.Kazın etinin yanı sıra sakatatları da ilgi görüyor. Kaz etini insanlar kış mevsiminde daha çok tüketiyor. Vatandaşlarımız genelde fırında ya da düdüklüde içini bulgur pilavı ile doldurup tüketiyor. Kaz sucuğu üretimimizde sürüyor” diye konuştu. Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ