Aksaray’da 25 yıllık tecrübesi ile hizmetlerini sürdüren Kent Lokantası’nın işletmecisi Tarık Yılmaz, gıda sektöründe 2023 yılında genel olarak işlerin iyi geçtiğini söyledi. Yeni yılda gelen zamlardan dolayı fiyat değişikliğine gideceklerini bildiren Yılmaz, ‘Malum asgari ücret açıklandı, bir işçinin sigorta dahil işverene masrafı 25 bin lirayı buluyor. Bunun da fiyatlarımıza yansıyacağı kaçınılmaz bir gerçek. Yüzde 10 gibi bir güncelleme bekliyoruz. 300 liraya aldığımız eti şu anda 350 liradan alabiliyoruz toptan aldığımız halde. Etsiz hiçbir yemeğimiz yok. Sebze fiyatları da ortada. Yarım porsiyona müşterilerimiz daha çok talep gösteriyor. Et yemeklerimizin tam porsiyonu şu anda 150 lira, yarımı ise 100 lira çünkü verdiğimiz yemeğin yanında salata pilav ekmek gibi tam porsiyonda sunduğumuz hizmeti sunuyoruz. Buda müşterilerimizin daha çok işine geliyor” diye konuştu.

1 Ocak 2024 itibari ile yürürlüğe giren fiyat listesi zorunluluğunu desteklediğini dile getiren Yılmaz, “Bu uygulamaya bizde işletme olarak destek veriyoruz. Fiyat listelerini daha erişilebilir hale getirmek vatandaşların menüde ki fiyatları daha açık ve kolay şekilde görebilmesi demek. Böylece tüm müşteriler tercihlerini daha bilinçli bir şekilde yapabilecekler. Düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak tüketicilerin mağduriyetini engellenmek isteniyor. İşletmemizde de bu konuda üzerimize düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ