VATANDAŞLAR SAĞLIK İÇİN ŞEKERİ BIRAKIP SÜTE YÖNELİYOR
Son dönemlerde vatandaşların şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih ettiği gözlemleniyor. Aksaray’da uzun yıllardır profiterol dükkânı işleten Adıgüzel Akça son zamanlarda sütlü tatlılıların şerbetli tatlılardan daha çok rağbet gördüğünü dile getirdi. Akça, “Kış aylarının kendi hissettirmesi ile birlikte işlerimiz biraz durgunlaştı fakat hem kaliteli hem de piyasaya göre uygun fiyatlarımızdan dolayı işlerimiz istediğimiz düzeyde gidiyor çok şükür. Vatandaşlar şerbetli tatlıların boğduğunu söylüyorlar. Birde içinde glikoz şekerinden şüphelendiklerinden dolayı, mide de yanma gibi rahatsızlıklara sebebiyet verdiğinden ötürü vatandaşlar sütlü tatlıları daha çok tercih ediyor. Sağlıklı yaşama isteği artık insanlar arasında oldukça fazlalaştı, daha hafifi ve düşük kalorili olması da rağbeti artıran sebepler arasında. Ayrıca şeker tüketimindeki artan bilinç insanları şerbetli tatlılardan uzaklaştırıyor. Sütlü tatlılar protein ve kalsiyum kaynağı olduğundan daha çok öne çıkıyor” dedi.
Profiterol fiyatları hakkında bilgiler veren Akça, “Fiyatlarımız da çoğu işletmeye göre gayet uygun büyük boy kutumuz 1 kilo 200 gram geliyor, onunda 250 lira gibi bir fiyatı var. Fakat önümüzde ki günlerde bir fiyat değişikliğine gideceğiz gibi görünüyor. Süte, una, şekere gelen zamlardan dolayı bizim de zam yapma mecburiyetinden kalıyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ