Aksaray’da üretilen Hasan Dağı turşuları soğuk hava ve grip vakalarının artış göstermesi nedeniyle adeta şifa niyetine tüketiliyor.

Yaz aylarında üretim yaptıkları turşuların sonbahar ve kış aylarında raflardaki yerini aldığını aktaran turşu üreticisi Yusuf Çınar, salatalık, lahana, biber ve karışık turşu türlerinin en çok talep gören çeşitler olduğunu söyledi. Çınar, “2023 yılı yaz mevsiminde organize sanayide bulunan farikamızda 200 ton turşu üretimi yaptık. Yerli üretim turşulara ilgi her geçen yıl artıyor. Gribal enfeksiyonla birlikte özellikle turşu suyu ve turşu satışı çok arttı. Müşterilerimiz turşunun ve turşu suyunun gribe çok iyi geldiğini söylüyor. Daha önce pandemi döneminde turşu suyunu çok satmıştık, şimdilerde de çok rağbet var turşuya. Bu talepte bizleri memnun ediyor” diye konuştu.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek adına da turşunun önemli olduğunu aktaran Çınar; “Turşular, içerdikleri sebzelerin doğal vitamin ve minerallerini korur. Kış aylarında tüketilen turşular, vücuda bu besin öğelerini sağlayarak bağışıklık sistemini destekleyebilir. Probiyotik kaynağıdır. Fermente edilen turşular, probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, sindirim sistemini güçlendirir, bağırsak sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiler” dedi. Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ