Aksaray merkezde Yaprak Döner ve Kebap Salonu işletmesi sahibi Osman Karabıyık 20 senedir vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. İşini severek yapmaya devam ettiğini bildiren Karabıyık, “2024 yılı itibari ile işletmemizde dekorasyon değişikliği yaptık.    Aynı zamanda menülerimizi zenginleştirip çeşitlerimizi de çoğalttık. Farklı damak zevklerine de hitap edebilmek adına hamburger, pizza ve kelle söğüş gibi ürünleri de menümüze ekledik. Kızarmış tavuğa çok fazla bir talep var, tavuğu aynı zamanda içeride de müşterilerimize isteğe bağlı olarak bulgur veya pirinç pilavı yanında salata ile servis ediyoruz. Aksaray halkı kızarmış tavuğu sıcak sıcak yemeyi seviyor. Çorba çeşitlerimize rağbet yoğunlukla devam ediyor. Hakiki kuzu kellesi yapıyoruz kendi taş fırınımızda kuzu kellesini pişiriyoruz ve çorbasını da yine kendi suyu ile servis ediyoruz kesinlikle et suyu veya kemik suyu ile değil hakiki kelle suyu ile servis ediyoruz” dedi.

Şerbetli pide üretimi de yapmaya başladıklarını vurgulayan Karabıyık, “Kurtuluşta Emin Sarı pide var Aksaray’ın duayenlerinden. Şerbetli pide, Emin Sarının şehre bırakmış olduğu bir miras. Biz rekabet halinde 2 işletme olmamıza rağmen kendisine saygımız sonsuz. Şehrimize bıraktığı mirasa sahip çıkmak adına onun gösterdiği lezzeti yakalamak için elimizden geleni yapıyoruz. Şerbetli pidenin burada da var olmasından dolayı müşterilerimiz çok memnun, işletmemize gelen turistler tarafından özellikle rağbet görüyor” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ