Aksaray’da uzun yıllardır gözleme ve hamur işi üzerine hizmet veren Şengül Karataş ramazan ayının bereketiyle geldiğini vurguladı. Şehrin unutulmaya yüz tutmuş tatlısı olan ince elek tatlısını da tanıtmak için çaba sarf ettiğini belirten Karataş, “Ekmek, yufka, mantı, erişte, gözleme ve ince elek gibi birçok hamur işi ürünü işletmemizde üretiyoruz. Ramazan ayında işlerimiz de bir artış var çünkü vatandaşlarımız özellikle sahurda hamur işi ürünleri tüketmeyi seviyor. İnce elek tatlısını ramazanda da yapıyoruz sürekli satışımızda var. Bu tatlı şehrimizin yöresel bir tatlısı. Sipariş üzerine müşterilerimize hazırlıyorum. Bu tatlının en büyük özelliği çok hafif olması. Hamur içinde baklavadan ayrı tahinli bulunuyor. Baklava gibi sıcak şerbet yerine soğuk şerbet dökülüyor. Lezzetli tatlıyı eski insanlarımız biliyor. Bende bu tatlıyı yeni nesle tanıtmak için mücadele veriyorum. Ve bunu başardığımı düşünüyorum çünkü özellikle gelip soran müşterilerimiz çok fazla oluyor. Arayıp bulup gelenler oluyor” diye konuştu.
‘KADIN OLMAK ÇOK ZOR’
Hem meslek hayatı hem de ev hanımlığı konusunda zorlandığını dile getiren Karataş, “Kadın olmak çok zor demek istiyorum çalışma açısından. Çünkü hem burada çalışmakla bitmiyor mesaimiz evde de devam ediyor mecbur akşamda işlerimiz oluyor. Bir pazarımız var o günde de evi çekip çeviriyoruz. Çalışmak güzel her ne kadar yorulsam da emeklerimin karşılığını alabiliyor olmak gurur verici. Zor da olsa bir şeyler üretmek insanı mutlu ediyor. Tüm kadın arkadaşlara da tavsiye ederim. Çünkü çalışmak gerçekten insanın ruhunu rahatlatıyor. Ben yapamam edemem diye düşünmesinler su akıp bir şekilde yolunu buluyor” dedi. Foto- Haber: Kamil İPEKLİ