Aksaray’da ramazan ayı içerisinde gıda satışı yapılan işletmelere yönelik denetimler artırılırken, bayramın yaklaşmasıyla denetim yoğunluğu artırıldı. Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, yaklaşan bayram öncesi, şehir genelinde tüketimi artması muhtemel gıda ürünlerinin üretim, satış ve toplu tüketimlerinin yapıldığı işletmelere yönelik denetimler yapıldı.
Denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Nejdet Demi; denetim sırasında işletmelerden numuneler alındığı, çalışanlar ile mutfaklarda hijyen kurallarına uyulup uyulmadığının kontrol edildiğini aktardı. Demir, “Denetimlerimiz 7 gün 24 saat esasına göre yapılıyor. Sürekli gıda denetimlerimizi yapıyoruz. Ramazan ayında yapılan denetimlerimiz yoğunlaşarak devam ediyor. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. İşletmelerde, alışveriş yaptıkları yerlerde bir eksiklik gördüklerinde mutlaka bir noksanlık varsa bize iletsinler. Gıda okuryazarlığı çok önemli, aldıkları ürünlerin üstlerine mutlaka baksınlar” dedi. Haber: Ali FURAT