Aksaray’da uzun yıllardır etli ekmek ustalığı yapan Yusuf Alçay, et fiyatlarındaki yükselişten sonra vatandaşların peynirli ve ıspanaklı ürünlere yöneldiğini belirtti. Etli ekmeğin şuan sadece isimden ibaret olduğunu söyleyen Alçay, “Şu anda kıymanın kilosu 550 lira. Biz etli ekmeğin bir porsiyonunu 150, bir buçuk porsiyonu ise 225 liradan veriyoruz. Vatandaşın alım gücü oldukça düştü artık. Dışardan aldığımız işlerde vatandaşlar artık kıyma yerine fiyatı düşük olduğundan peynir ve ıspanak getiriyor. Ete ya da kıymaya gücü yetmediği için artık vatandaş bunlara yöneldi. Şu an bir vatandaş bir kilo kıyma alıp bize gelse iç malzemeleri kıyma fiyatı bize vereceği ücreti hesaplarsak 20 tane etli ekmek 900 – bin lirayı buluyor. Keşke maliyetlerimiz ucuzlasa da bizde ucuza verebilsek. Şu an 1 torba un bin lira, eskiden ayranın kolisi 10 liraydı şu an 80 lira” diye konuştu Foto-Haber: Kamil İPEKLİ