Aksaray’da mutfakların vazgeçilmezlerinden olan patates ekimi başladı. Ekilen patatesler birçok yere ihraç ediliyor.
Türkiye’de patates üretiminde önemli bir yere sahip olan Aksaray’da, çiftçiler hazırlıklarını tamamlayarak patates ekimine başladı. Akhisar köyünde tarlalar patates ekimi için hazır hale getirilerek tohumla buluşturuluyor. Patates ekim alanlarında incelemelerde bulunan Aksaray Tarım Orman İl Müdürü Nejdet Demir, “Akhisar köyünde patates ekimi yapan çiftçilerimizle görüştük. Bölgemizde patates hem kızartmalık ve hem de yemeklik olarak tüketiliyor. Birde hasadı yapılan patatesler ülkenin birçok bölgesine ihraç edilirken, organize sanayideki cips fabrikasında ise ekonomiye kazandırılıyor. Üreticilerimizi bol kazançlar ve bereketli ekimler diliyorum” diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ