Aksaray’da tatlı üretiminin yapıldığı pastanelerde siparişlerin yetişmesi için vardiyalar 3’e çıkarıldı. Bayramların vazgeçilmezi olan tatlı geleneği, günümüzde hala sürdürülüyor. Özellikle Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da tatlı üretimi yapılan imalathanelerde yoğun mesai harcanıyor. Tatlı çeşitleri tezgahlarda yerini alırken, şehir içi ve şehir dışına da tatlı siparişini yetiştirmeye çalışan imalatçılar, bayram nedeniyle 3 vardiya şeklinde çalışıyor.
‘FISTIKLI TATLILAR DAHA
ÇOK TERCİH EDİLİYOR’
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılarda yoğunluk yaşanırken en fazla rağbet fıstıklı tatlılarda görülüyor. Maraşlıoğlu pastanesi ustası Ali Kaplan, “Ana hedefimiz kaliteyi en doğru rakamlarla, saygı değer Aksaraylıların halkının beğenisine sunmak. Ürünlerimizi Antep fıstıklı ve cevizli olmak üzere iki kategoriye ayırabiliriz. Cevizli tatlı üretmemizin nedenlerinden bir tanesi de her düzeydeki insanlara hitap etmesidir. Ürünlerimizde pancar şekeri ve tereyağı kullanılıyor. El açmasıdır. Kurban Bayramı öncesinden siparişlerimizi almaya başladık. Şu andaki ilgi alakadan da memnunuz. Havaların ısınmasıyla birlikte Kahramanmaraş dondurması ve pasta çeşitlerimizle Aksaray halkına eni iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz ”diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT