Soğuk havaların kendini hissettirmeye başlaması ile vatandaşlar hastalıklara önlem amacıyla aktarlara yöneldi.  Grip, nezle, soğuk algınlığı ve vücut kırgınlığı rahatsızlığı çeken birçok vatandaş şifayı bitki çaylarında arıyor. Aktar Ramazan Kuruöz, doğal bitkilerden elde edilen çayların tedaviye yardımcı olduğunu ifade etti.

Aktarlarda kış mesaisinin şimdiden başladığını ifade eden aktar Kuruöz, ıhlamur, adaçayı, zencefil ve papatya gibi ürünlerin tercih edildiğini söyledi. Kuruöz, “Kış aylarının gelmesiyle beraber kışlık ürünlere rağbet arttı. Müşterilerimiz kendilerini hastalıklardan korumak için sağlıklı yollar arıyor. Bizde bilgilerimiz dahilinde müşterilerimizi yönlendiriyoruz. İşlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.

‘BİTKİ ÇAYLARI BİLİNÇLİ TÜKETİLMELİ’

Bitki çaylarının yanlış tüketilmemesi gerektiği hakkında da bilgi veren Kuruöz,şöyle konuştu: “Ihlamur gibi bitki çaylarının soğuk suya atılıp kaynatılması yanlış bir uygulamadır. Bu tekniğin yerine kaynar suya bitkinin atılıp demlenmesinin bekletilmesi daha doğru olur. Çünkü bitkiler suda kaldığı süre boyunca içerisindeki etken maddelerini kaybetmektedir. Bu yüzden doğru yöntemle 5-10 dakika arasında demlenmesi yeterli olacaktır. Ayrıca bitki çaylarının belli oranda tüketilmesi sağlık açısından da önemlidir” diye konuştu.

Kuruöz, kışın şifalı bitkilerin yanı sıra vatandaşların astım ve bronşit gibi hastalıklar için keçiboynuzu pekmezi, andız pekmezi ve propolis gibi bağışıklığı destekleyici ürünlerinde tercih edildiğini söyledi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ