Aksaray Valiliği Koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Süt ve Sağım Hijyeni panelinde üreticiler bilgilendirildi.

Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen panele Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Yusuf Çiçek, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile birlikte çok sayıda üretici katıldı. Konya Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Şükrü Dursun ise süt ve sağım hijyeni konusunda sunum yaparak bilgilendirmelerde bulundu.

‘BİN TONUN ÜZERİNDE SÜT ÜRETİMİ İLE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ’

Panelin açılışını yapan Çiçek, Aksaray’da 15 bin hayvan işletmesi bulunduğunu söyledi.  Kentin 400 bin üzerinde büyükbaş hayvan varlığı ve 1 milyonun üzerinde küçük hayvan varlığına sahip olduğunu ifade eden Çiçek şöyle konuştu: “Bin tonun üzerinde süt üretimi ile ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Kendi çapımızda olan illere kıyasla öndeyiz. Sütün temiz, sağlıklı bir insan gıdası olarak kullanılması çok önemli. İnsan sağlığı ve beslenmesinde önemli bir protein kaynağı olan sütün, üretilmesinden depolanmasına kadar geçen evrelerde süt hijyeninin sağlanması, gıda güvenilirliğinin artırılması amacıyla burada bir araya geldik. Üreticilerin bin bir emekle ürettiği sütün kalitesinin korunması ve süt miktarının artırılması, sağım hijyen kurallarına uyulmasıyla sağlanabilmektedir” dedi. Foto-Haber : Ali FURAT