Aksaray’da hububat sezonu sonrası çiftçiler, samanları presleyerek kışa hazırlıyor.  Samanın bu yıl bol olması üreticileri ve besicilerini sevindiriyor.

Aksaray ile 5 farklı ilde saman ürettiklerini söyleyen Levent Pınarbaşı, bu sezon bin 100 ton saman ürettiklerini söyledi. Pınarbaşı, “Bu yıl Aksaray, Ankara, Yozgat, Diyarbakır ve Mardin’de arpa ve buğday hasadı gerçekleştirdik. Hasadı tamamlanan alanlarda, tarlada kalan anızlar, patoz balyalama makinesi ile saman haline getirilip balyalar halinde satışa sunuluyor. Saman balyaları besiciler tarafından depolanıp kış mevsiminde, köylüler tarafından hayvanlara yem olarak veriliyor. Farklı illerde hazırlanan samanları Türkiye geneline tırlarla gönderiyoruz. Bu yıl bin 100 ton saman ürettik. Samanın tonu ise şu anda bin lira ile bin 100 lira arasında değişiyor. Kış öncesi saman satışlarımızda hızlandı. Hasat zamanında özenle tarladan işlediğimiz sarı altın olarak isimlendirilen pres saman son yıllarda üreticilerin olmazsa olmazı oldu. Hem büyükbaş hemde küçükbaş işletmelerden gelen siparişleri yetiştirmek için bugünlerde mesai yapıyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT