Aksaray’da uzun yıllardır kasaplık yapan Recep Yerli güncel et fiyatları hakkında bilgiler verdi. Kırmızı et fiyatlarının yükselişte olduğunu belirten Yerli,, vatandaşın alım gücü azaldıkça kasapların da işlerinin düşüşte olduğunu söyledi.
Yerli “Kuzu kesimi 220 lira civarıydı şu an 250 liraya çıktı, kemikli kuzunun fiyatı ise 320 lira, kemiksiz de 400 lira. Fiyatlar rekor derecelere yükseldi yılbaşından sonra daha da yükseleceğini tahmin ediyoruz. Dana eti aynı şekilde yükselişte oda 380 lira ve 400 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Kıyma fiyatları da 350 liradan 380 liraya yükseldi. Fiyatlar yükseldikçe işlerimiz de haliyle yavaşlıyor tabi. 22 kilogram bir kuzudan ortalama 10 kilo et çıkıyor, yetiştirmesi zorlaştığı için buda haliyle tezgâhlara yansıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ