Aksaray’da doğal ortamda yetiştirilen köy hindisi ve kazları yılbaşına günler kala yoğun talep görüyor.
Hindiler kilolarına göre 320 ile 350 lira arasında değişirken, kazın ise kilosu 350 liradan satılıyor. Şarküteri işletmecisi Mustafa Topaç yılbaşı öncesi hindi fiyatları hakkında bilgiler verdi.
Kaz ve hindileri günlük kestiğini belirten numune gıda İşletmecisi Mustafa Topaç, “Hindi ve kazların en zahmetli işi tüylerini yolmaktır. Onun içinde kendim özel makine ile yoluyorum. Müşterilerim zahmet çekmeden direk fırın veya ocakta pişirebilsin diye temizleme işini yapıyoruz. Halkımıza hindi etini tanıttık. İnsanlar artık sadece yılbaşı için değil, kış mevsiminde taze hindiyi yemeyi benimsedi. Biz Kasım ayı başından Ocak ayı sonuna kadar hindi satıyoruz. Bu zaman zarfında da insanlarımız bu hindinin lezzetinin de tadına varmaya başladılar. Bu yıl farklılık olarak kazıda ilave ettik. Hindinin maliyetini ve kesimini hesapladığımızda bizi kurtaracak rakamın 320 lira olduğuna kanaat getirdik. Sürekli alışveriş yapan müşterilerim olduğundan dolayı talep iyi. Soranda fazla alanda fazla. Bir hindi bin 200 liraya denk geliyor. İster istemez insanların bütçesini biraz zorlayabiliyor” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ