Aksaray’da sakatat işi ile uğraşan Ahmet Bilgiç, sakatat fiyatlarının et fiyatlarını geçtiğini belirtti. Sakatat ürünlerinin eskiden yüzüne dahi bakılmadığını ve son dönemde artan yoğun bir ilginin olduğunu aktaran Bilgiç, sakatatın özellikle kış mevsiminde talep gördüğünü, vatandaşın daha çok işkembe, kelle ve ciğer satın aldığını belirtti.
Bilgiç, “Kesimin çok olduğu evrelerde sakatat bu kadar pahalı değildi. Bu aralar kesimler durdu. Arz- talep dengesi de bozulduğu için fiyatlar arttı. Ciğer şu anda etle yarışıyor. Kuzu ciğeri, kuzu etinden pahalı. 330-350 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarı kuzu ciğeri. 1 kilo kıyma 400, 1 kilo kuşbaşı 440 lira. Kuzu eti 370 lira. Eskiden yüzüne bakılmaz, kullanılmazdı. İşkembenin kilosu 10 lira, karaciğeri 30 liraydı. Bugün 1 kilo işkembe 130 lira. Şimdilerde etten pahalı oldu. Buna rağmen talep hala çok fazla ve kuzu ciğeri yetiştiremediğimiz günler oluyor. Sakatat şehrimizde sevilen ve yoğun olarak tüketilen yiyecekler arasında. Özellikle kişilerin tercihine göre pek çok şekilde besin kaynağı olarak kullanılıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ