Aksaray hanımeli pazarında ürün satmaya başlayan ve işlerini büyüterek daha kapsamlı hale getiren Ayten Mert, 3 kişiye istihdam sağlıyor.

Adana’nın sokak lezzetlerini vatandaşların damaklarına sunduğunu ifade eden ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Mert; “15 yıldır Aksaray’dayım. Belediyenin imkân sağladığı hanımeli pazarında tezgâh açıp mumbar ve şırdan satmaya başladım.  Sonrasında işlerim oldukça yükseldi müşteri talepleri arttı ve yetişemeyince çareyi dükkân tutmakta buldum. Belediye başkanımız Evren Dinçer’in destekleri sayesinde buralara geldik. Ona da ayrıca teşekkürlerimi sunmak isterim. İşlerimiz çok güzel gidiyor. Adana’nın Sokak yemeklerini Aksaray halkına sevdirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

‘YAPIMI OLDUKÇA ZAHMETLİ’

Mumbar ve şırdanın yapım aşamalarını da anlatan Mert, “Yapımı çok zahmetli yemekler bunlar. Ciddi bir emek söz konusu. Sirke ve un yardımı ile defalarca yıkıyoruz. Hijyen bizim için en önemli unsurlardan birisi. Çünkü insanlar bu yemekleri kötü yerlerde yediklerinde bir ön yargı oluşuyor. Fakat biz işimizi layığıyla yapıp kendi yemediğimiz hiçbir şeyi müşterilere yedirmiyoruz. Sonrasında dolum işlemini yapılıyor pirinç ve baharatlarla hazırladığımız özel harcımız ile kendi yağıyla birlikte dolduruyoruz. 3 saat gibi uzun bir pişme süresi var” dedi.

‘TEK BAŞIMA EVİMİN GEÇİMİNİ SAĞLIYORUM’

Çalışarak kendi ayakları üzerinde durmaktan da gurur duyduğunu vurgulayan Mert, “Tek başıma çocuğumun ve evimin geçimini sağlıyorum. Yanımda çalışan 3 bayan arkadaşımız var, hem onlara da bir iş kapısı olabilmek ayrıca mutluluk verici. Çalışmayan tüm bayanların çalışmalarını isterim çünkü hayatın ne getireceğini kimse bilemiyor. Kadın inandıktan sonra başaramayacağı hiçbir şey yok. Ben yapabilir miyim edebilir miyim diye kesinlikle korkmasınlar Allah bir şekilde kapı açıyor” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ