Aksaray’da etli ekmek fırını işleten Şuayip Uluer, eleman bulmakta zorlanınca çareyi mesleği eşine öğretmekle buldu. Yaptığı meslekte usta bulmakta zorlandığını ve artık çırak yetişmediğini vurgulayan Uluer, “Uzun yıllar bu işin içindeyim. Günümüzde artık usta bulmanın zorluğu ve çırak yetişmediğinden dolayı bende mesleği eşime öğrettim. Eleman olmadığı için mecburiyetten bu şekilde devam ediyoruz. Malum önümüz ramazan, işlerimizde her zaman olduğu gibi artacak. Pide ve tahinli çeşitlerimiz ağırlıklı gidiyor, Aksaray’ımıza özel olduğu için. Davetlerin olmazsa olmazı kıymalılara talep çoğalınca bizim işlerimizde artıyor haliyle. Açıkçası fırıncıların dört gözle beklediği bir harman zamanı diyebiliriz. Ramazanda iftarda ve sahurda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.
Eşinden mesleği öğrendiği için mutlu ve gururlu olduğunu dile getiren Yasemin Uluer, “11 yıldır eşimle beraber bu işi yapıyorum. Baktık usta yok bende eşime yardımcı olmak adına bu işe atıldım mutluyum mesleğimi de çok seviyorum. Hem pişirme hem imalat aşamasını da öğrendim. Başlarda çok zorlandım açıkçası göründüğü gibi değil insanlara kolay gibi gözüküyor fakat tam anlamıyla öğrenmem bir senemi aldı. Ama iyi ki öğrenmişim hem bana bir uğraş hem de eşime büyük kolaylık oldu. İnsanların karnını doyurmak onlardan teşekkürler almak benim en büyük gurur kaynağım” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ