Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, il genelinde başta fırın olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan yerleri denetledi.

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “Müdürlüğümüz olarak yılın 365 günü sahada gıda denetimleriz  aralıksız  devam ediyor. Ramazan ayı bizim için değerli bir ay. İnsanların gıdaya daha çok talep ettikleri ve daha çok tükettikleri bir ay. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak açısından il merkezinde 3 ekip ve ilçelerimizde ise 1 ekibimizle sürekli üretim ve toplu tüketim ve satış yerlerinin denetimini yapıyoruz. Ramazan ayında denetimini artırdığımız yerler fırınlarımız, unlu mamul üreten yerler, lokanta, kasaplar, marketlerde sürekli denetimimiz devam ediyor. Biz en iyi denetleyici vatandaşlarımızdır. Alışveriş yaparken her hangi bir sıkıntı karşılaşınca ALO 174 gıda hattına ihbarda bulundukları andan itibaren ekiplerimiz hemen gidip tedbirleri alıyoruz. Biz esnaflarımıza kendinizin yemeyeceği bir şeyi vatandaşa  yedirmeyin diyoruz. Bizim tek derdimiz vatandaşlarımızın sağlıklı, temiz gıdaya ulaşımını sağlamak. Bunun için sürekli sahada denetimdeler. Haber :Erkan Altuntaş