Aksaray gastronomi ve yöresel ürünler sergisine katılan Kar beyaz otel işletmecisi Tuncer  Soyel, Hasan Dağı  eteklerinde köylüler tarafından üretilen yöresel peynir, yoğurt, pekmez, bal, kaymak,çilek  ve un gibi ürünleri tanıttı,.

“Yöresel lezzetlerimizi 15 Temmuz Milli İrade meydanında açtığımız stant ile tanıttık” diye konuşan Soyel, “30 ürün çeşidimiz var. Asıl bu damat çatlatan ürünlerimizi yapan mutfağımızın şefi eşim Hülya Soyel yapıyor. Ürettiği lezzetleri Aksaray halkının beğenisine sunduk. Gerçekten çok olumlu dönüşler aldık. Ürünlerimizin doğal ve farklı bir lezzeti olduğu için standımız yoğun ilgi gördü. Burada sunduğumuz lezzetler dünyanın her tarafından otelimize gelen misafirlerimizden tam not almıştı. Bu lezzetleri bizde Hasan Dağı zirvesinden Aksaray merkeze getirerek vatandaşlarımızla buluşturdu. Bu etkinliği düzenleyen Aksaray Valiliği ile Turizm İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT