Aksaray’da pişmaniye üretimiyle halka hizmet veren Tamer Katı, pişmaniye yapımının oldukça zor olduğunu vurguladı.
17 senedir bu sektörün içinde olduğunu belirten Katı, “Pişmaniyenin yemesi oldukça tatlı ve güzel fakat yapımı da bir o kadar zahmetli. Ürün haline geldikten sonra herkesin severek yediği bir tatlı çeşididir pişmaniye. Çok fazla çeşidimiz var. Saray helvası, çikolatalı pişmaniye, sade, fıstıklı, fındıklı çeşitlerimizden sadece bazıları. Türkiye’nin 14 ilinde bayilerimiz var bu bayilerimizin dağıttığı bölgeler var. Hemen hemen ülkemizin 30 ilinde faaliyet göstermekteyiz. Bu işe ilk girdiğim zamanlarda 300 kilogram üretim yapıyorduk fakat çok şükür şu anki üretimimiz 1 tonun üzerinde güzel ve iyi bir ivme yakaladık. Daha güzel olacağını temenni ediyoruz. Yaz döneminde ister istemez pişmaniyeye ilgi azalıyor yaz dönemlerinde 10 kişi ile birlikte bu işi yürütüyoruz fakat kış dönemlerinde pişmaniyeye talep neredeyse 2 katına çıkıyor ve bizde kış dönemlerinde işçi sayımızı 20’nin üzerine çıkarıyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ