FİZİKÇİ PROFESÖR VE ÖĞRENCİLERİ, HATAY’IN KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANELER KURACAKLAR Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve üniversite öğrencileri, depremden etkilenen Hatay’ın 2 köy okuluna kütüphane kurmak için..
FİZİKÇİ PROFESÖR VE ÖĞRENCİLERİ, HATAY’IN KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANELER KURACAKLAR
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve üniversite öğrencileri, depremden etkilenen Hatay’ın 2 köy okuluna kütüphane kurmak için kampanya başlattı.
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitim Bölümü öğretim üyesi Prof Dr. Süleyman Yılmaz, üniversitede öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte 06 Şubat’ta meydana gelen depremden en çok etkilenen Hatay’ın Yayladağı’nda 2 köy okuluna kütüphane kurmayı planlıyor.
Köy okullarının dezavantajlı olduğunu belirten Yılmaz, “Deprem bölgesindeki köy okullarımızda kitaba ulaşmak çok zor. Bu yüzden almak ve okumak noktasında dezavantajlı durumdalar. Onların ayaklarına kitapları götürerek, okuma kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Köy okullarında bu fırsatın sağlanmasını istiyoruz. Okula gittiğimiz zaman köy okulundaki öğrencilerimiz bizi sevgi ile karşılıyor. Kitapları taşıyorlar. Raflara dizilmesi esnasında Aksaray’dan giden öğrencileri ilgi ile izliyorlar. Orada ki öğretmenimizin takibiyle bir okuma saati oluşturulması kitapların çocuklarımızın geleceğe dönük, bilgisini, görgüsünü ve olay ve olgulara bakış açısını büyük oranda değiştireceği kanaatindeyim. Biz zaten öğretmen yetiştiren bir kurumuz. Eğitim fakültesinin tanımlanmış bu dersi ile öğrencilerimize etrafındaki olaylara duyarlı farkındalık duygusu geliştirilmesini sağlıyoruz. Öğrencilerimiz böylece sahada güzel çalışmalar yapma fırsatı elde ediyorlar” diye konuştu.
‘AKSARAY’DA TOPLUMSAL PROJELERE KARŞI MÜTHİŞ BİR DESTEK VAR’
Bu yıl 40 öğrenci ile çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Yılmaz ,”20 öğrencimiz kampüs içindeki tüm fakülteleri ve bölümleri taradılar.20 öğrencim ise şehirde sokak sokak esnaflarımızı gezdiler. Benim en çok sevindim olay ise Aksaray’da toplumsal projelere karşı müthiş bir destek var. Bu durum benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor” şeklinde konuştu.
‘BU PROJEDE OLMAK GURUR VERİCİ’
Fen Bilgisi 2. sınıf öğrencisi Fatma Dokumacı ise, “Arkadaşlarımızla birlikte saha ve alan çalışmaları kapsamında üniversitedeki fakültelerde yer alan birimleri tek tek dolaştık. Bunun yanında şehir merkezinde esnaflarımızı gezdik ve 3 bin 500 kitap topladık. Hala toplamaya devam ediyoruz. Projemiz nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Amacımız 2 köy ortaokulunda okuyan çocuklara bu kitapları ulaştırabilmek. Çünkü kitaplar ufku açıyor ve bambaşka yoluculuklara çıkartıyor. Bende o sıralardan geçmiş biri olarak tekrar dönmek isterdim. Böyle bir proje bizimde okulumuza yapılsa bundan istifade etmek isterdim. Çok güzel olurdu. Süleyman hocamızın bu projeyi bizimle yapması ayrıca onur ve gurur verici bir durum. Projede olduğum için çok mutluluk duyuyorum” dedi. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)