Aksaray’da tezgâhlarda yerine alan yerli salatalıklar Pazar tezgahlarının gözdesi oldu. Gökçe köyünde 2 dekar serada yerli salatalık üreten Musa Arıbaş, “Havaların sıcak gitmesinden dolayı bu yıl yerli salatalık hasadımız erken..
Aksaray’da tezgâhlarda yerine alan yerli salatalıklar Pazar tezgahlarının gözdesi oldu. Gökçe köyünde 2 dekar serada yerli salatalık üreten Musa Arıbaş, “Havaların sıcak gitmesinden dolayı bu yıl yerli salatalık hasadımız erken başladı. Seralarda çalışacak işçi bulamadığım için eşim Şükran Arıbaş ile birlikte ekip, hasat yapıyoruz. Seraya getirdiğim işçiler serada 1 gün ya da 3-4 saat çalışıp kaçıyor. Bunun nedeni ise seraların sıcak olması. Kimse böyle bir işte çalışmak istemiyorlar. Ama biz, eşimle işimizden çok memnunuz. Sabah erkenden hasat ettiğimiz yaklaşık600 kilo salatalığı toplayıp Perşembe pazarına getirdik. Hasat ettiğimiz salatalıklar yoğun talep görüyor. Kilosunu ise toptan 23 liradan veriyoruz. Kendimizde pazarda 30 liradan satıyoruz. Yerli üretim az olduğu için taleplere yetişemiyoruz” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)