Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış dersi Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman’ın katılımı ile yapıldı. İİBF Konferans Salonunda gerçekleşenaçılış dersinde..
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesinin 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış dersi Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman’ın katılımı ile yapıldı.
İİBF Konferans Salonunda gerçekleşenaçılış dersinde iletişimin önemi, fakültenin uygulama birimleri, meslekte etik ve ahlaki değerlerin önemi gibi konular işlendi.
Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, İletişim Fakültesinin çok değerli olduğunuve öğrencilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Öğrencilerin fikirlerini dinlemek ve istişarelerde bulunmak istediğini belirten Rektör Arıbaş, “İnsanın var olmasıyla birlikte insani ilişkiler ve dolayısıyla iletişim başlamıştır. Bugün geldiğimiz noktada iletişim sektörü çok önemli işlere imza atmaktadır. Sizlerde özenli, ilkeli ve düzgün işler üretmeye önem vermeli, etik ve ahlaki değerleri hep hayatınızın merkezine koymalısınız” dedi.
Akademik açılış dersinin İletişim Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapıldığını söyleyen Dekan Nezahat Altuntaş Duman, “Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimizin bir araya geldiği, yılın ilk etkinliği olarak planladığımız, yeni gelen öğrencilerimizle tanışmayı amaçladığımız açılış dersimiz pandemi gibi olumsuzluklarla ara verilse de geleneksel olarak yapılmaya devam etmektedir. Bu yıl değerli rektörümüz Alpay Arıbaş davetimizi kırmayarak aramıza katıldı. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
‘KISA SÜRE İÇERİSİNDE RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜMÜZÜ AÇACAĞIZ’
Halkla İlişkiler ve Gazetecilik bölümü hakkında bilgiler veren Duman, kısa süre içerisinde de Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünün açılacağı müjdesini verdi. Dekan Duman, “İletişim Fakültemiz 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Gazetecilik Bölümünden ilk öğrencilerimizi kabul ettik. Hemen bir yıl sonra Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüz öğrenci almaya başladı. İki bölümde mezun verir duruma geldi. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü henüz aktif değil, öğrenci almıyor fakat Rektör hocamızla da istişareler ve çalışmalara devam ediyoruz. Çok uzun sürmeyen bir süreç içerisinde üçüncü bölümümüzü de açacağız. Bu müjdeyi de burada sizlerle paylaşıyorum” diye konuştu.
‘TEORİK DERSLERİN YANINDA UYGULAMAYA DA ÖNEM VERİYORUZ’
Fakülte ve bölümler olarak teorik derslerin yanında uygulama derslerini de önem verdiklerini ifade eden Duman şöyle konuştu: “Her iki bölümlerimizde de uygulama birimlerimiz var. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerimizin kurduğu, ASÜ İletişim Dijital Ajansının (AİDA) hazırladığı ‘İleti Dergisi’ ikinci sayısını çıkarttı. Öğrencilerimiz burada teorik bilgilerini uygulamaya döküyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Gazetecilik Bölümü öğrencilerimiz de çıkarttıkları öğrenci gazetesi ile bilgilerini uygulamaya dökme imkânı elde ediyorlar. Çıkarttıkları gazete de üniversitemizdeki spor, sağlık, bilim, teknoloji, kültür ve sanat gibi alanlarda yer alan haberleri görebiliyoruz. Bunun dışında ortak eğitim programımız yer alıyor. Bu program öğrencilerimizin aldıkları teorik bilgileri iş hayatındaki tecrübeler ile birleştirmelerine olanak sağlıyor. Son sınıf öğrencilerimizin bir yıl boyunca iş tecrübesi edinebilecekleri süreci kapsıyor. Diğer iletişim fakülteleri arasında bu programa sahip ilk ve tek fakülteyiz. Tüm programlar dışında lisansüstünde üç programımız bulunuyor ve öğrenci almaya devam ediyoruz. Fakültemizde 572 öğrencimiz bulunuyor.”
Öğrencilerin katılımıyla etkileşimin yüksek olduğu açılış dersi soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. Foto-Haber: Şeyda COŞAR
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)