Gündem

Yeni kadınlar için yeni bir işbirlikleri

Aksaray’da yaşayan 345 kadın girişimci, teminat ve kefil istemeden Türkiye Grameen Mikrokredi Programı’ndan (TGMP) yararlanıyor. Aksaray Mikro Kredi saha sorumlusu Nail Eser, küçük sermayelerle ihtiyaç sahibi girişimci kadınları desteklediklerini söyledi…

Yeni kadınlar için  yeni bir işbirlikleri

Aksaray’da yaşayan 345 kadın girişimci, teminat ve kefil istemeden Türkiye Grameen Mikrokredi Programı’ndan (TGMP) yararlanıyor.

Aksaray Mikro Kredi saha sorumlusu Nail Eser, küçük sermayelerle ihtiyaç sahibi girişimci kadınları desteklediklerini söyledi.  2024 yılının ilk 6 ayında Aksaray’da 190 kadına 100 bin TL kredi desteği sağladıklarını ifade eden Eser; “Proje kapsamında halı dokumu, yumurta üretimi, kuaför, gelinlik ve abiye kıyafet işleme, yazma oyalama gibi farklı branşlarda el becerilerini ortaya koyan ev kadınları, sadece ev bütçesine katkıda bulunmakla kalmıyor,  kendilerine ait bir iş yeri sahibi olabilmenin umudunu taşıyor. Kredi kullanıcıları belirlenen taksit ve ödeme şartlarına göre haftalık veya aylık olarak geri ödeme yapıyor. Kadınların krediye olan ilgi ve alakasının her geçen yıl artması bizleri de memnun ediyor. Aksaray’da merkez, ilçe, belde ve köylerde küçük çaplı işler yapıp işini büyütüp başka insanlara gelir desteği sağlayanlarda oluyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mikrokredi Merkezi yeni kadınlar için yeni bir işbirliği programında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül açıkladı” dedi.

KADINLAR İÇİN YENİ BİR İŞBİRLİĞİ PROGRAMI

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) mikrokredi merkezi Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Haqq Association ile yoksulluğu azaltmak için çığır açacak bir ortaklık kurarak, blok zinciri tabanlı küresel bir mikro finans çözümü olan MicroCreditToken (MCT) platformunu geliştirmek için güçlerini birleştiriyor. Bu iş birliği, dünya genelinde mikro finans faaliyetlerini finanse edebilecek küresel bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, “Bu iş birliği, yalnızca mikro finans alanında değil, küresel ekonomik adalet ve eşitlik yolunda atılmış büyük bir adımdır. TGMP olarak, Haqq Association ile birlikte MCT platformunu geliştirerek, dünyadaki en yoksul ve finansal hizmetlerden mahrum kalan bireylere ulaşmayı ve onların hayatlarında olumlu bir değişim yaratmayı hedefliyoruz. Bu platform, sadece teknolojik bir yenilik değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm aracıdır.” Bu ortaklık, teknolojik bir sıçrama olmanın ötesinde, sosyal bir devrimi de beraberinde getiriyor. TGMP’nin mikro finans uzmanlığı ve Haqq Association’ın teknolojik yetkinliği bir araya gelerek, küresel yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yönelik çabalarda dönüm noktası oluşturmayı hedefliyor. MCT platformu, finansal erişim konusundaki küresel sorunları ele alarak, özellikle bankaya erişimi olmayan milyonlarca insana finansal hizmetlere kolay erişim sağlamayı amaçlıyor” diye konuştu. Haber: Ali FURAT

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL