Esnaf

Tokat’tan Türkiye yayılan lezzet üzüm yaprağı ilgi görüyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan “Erbaa narince bağ yaprağı” Aksaray’da yoğun ilgi görüyor. Yaprak döner işletmecisi Menduh Karabıyık,” Türk mutfağının lezzetlerinden yaprak sarmasının ana malzemesi üzüm yaprağı, Erbaa yaprağını 12..

Tokat’tan Türkiye yayılan lezzet üzüm yaprağı ilgi görüyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan “Erbaa narince bağ yaprağı” Aksaray’da yoğun ilgi görüyor. Yaprak döner işletmecisi Menduh Karabıyık,” Türk mutfağının lezzetlerinden yaprak sarmasının ana malzemesi üzüm yaprağı, Erbaa yaprağını 12 yıldır satışını yapıyoruz. Tokat’ın meşhur asma yaprakları ince, tüysüz, damarsız ve yumuşacık yaprakları ile sofralarında yerini alıyor. Tokat asma yapraklarının incecik oluşu ve bu nedenle de çabuk pişmesi ile ev hanımlarının en çok tercih ettikleri yaprak Tokat asma yaprakları oluyor. Hiç katkı ve kimyasal madde kullanılmadan salamura edilen asma yaprakları zeytinyağlı yaprak sarma ya da etli yaprak sarma olarak sofraları lezzetlendirmek için hazırlanıyor.İşletme olarak 1,5 kilosu 300 lira, 3 kilo ise 600 lira ve 5 kilosu ise 850 lira kampanya yaparak satıyoruz. Yeni fiyatları yansıtmadık. İlgi alaka çok güzel. Yapacağınız sarmalar yukarıdaki faydaları sağlamaktadır. Salamura yapraklar tuzlu olacağı için sarmadan önce ılık suda bekleterek tuzunu almasını bekleyebilirsiniz. Ilık suda beklettikten sonra soğuk su ile yıkadığınızda yapraklar tuzdan arınmış olacaktır”dedi.Foto-Haber :Ali FURAT

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL