21-27 Mayıs Gastronomi haftası sebebiyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaray’ın yerel esnafları da ürünlerini tanıtma şansı buldu. Helva çeşitleri üretiminde yerel halka hizmet veren Metin Ünaler dedelerinden kalan 1..
21-27 Mayıs Gastronomi haftası sebebiyle 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaray’ın yerel esnafları da ürünlerini tanıtma şansı buldu. Helva çeşitleri üretiminde yerel halka hizmet veren Metin Ünaler dedelerinden kalan 1 asırlık mirası sürdürdüklerini dile getirdi.
Ürettikleri helva çeşitleri hakkında bilgiler veren Ünaler, “Yaklaşık 100 yıldır bu işi yapıyoruz dedelerimizden kalma bir meslek bize. Dedem babama, babamda bize öğretti. Bizde şu anda bu işi abilerimle beraber bir aile mesleği olarak sürdürüyoruz. Gastronomi haftası sebebiyle bizde meydan da tezgâhımızı açtık. Çeşit çeşit helvalarımızı halkımıza sunduk. Tahin helvası, köpük helvası, irmik helvaları üretiyoruz. Köpük helvaya ilgi çok yoğun çünkü enerji kaynağı fiziksel bir aktivite öncesinde yada sonrasında tüketmek enerji seviyesini yükseltir. İçeriğindeki yumurta beyazı sebebi ile protein açısından oldukça zengindir. Bizim helvamızın özelliği içerisinde yüzde 60 tahin ve yüzde 40 şekerden yapılmasıdır. Helvalarımızın patenti de bize aittir. Sadece Aksaray içerisinde yerel marketlere ürün veriyoruz helvalarımızda oldukça rağbet görüyor. Yapılan bu organizasyon sebebi ile de Aksaray Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na da ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi. Foto-Haber: Kamil İPEKLİ
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)